Тридцятеро учасників бойових дій зможуть отримати матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань. Про це повідомляє директор департаменту соціальної політики, свободівець Олег Гудзенко. Протягом 2020 року таку фінансову виплату вже отримали 40 ветеранів російсько-української війни.

«Рішення виконавчого комітету було останньою інстанцією – тепер ми формуємо список, направляємо його у виплатний центр і кошти перераховують на особисті рахунки ветеранів. На наступний тиждень у нашому департаменті  вже готують список зі ще тридцяти АТОвців», – зазначає Олег Гудзенко.

До слова, раніше, через те, що в Черкасах обмежена кількість вільних земельних ділянок учасники бойових дій фізично не змогли отримати землю. Тому бійці мають право отримати або земельну ділянку, або матеріальну допомогу від міста у розмірі 100 тисяч гривень. Усього в Черкасах близько 880 ветеранів АТО подали заявки, щоб отримати грошові виплати.

«Якщо на момент видачі коштів ветеран АТО/ООС загинув або помер, замість нього мають право отримати 100 тисяч гривень його найближчі родичі – діти або дружина. Однак остання має перебувати з ним у шлюбі і на момент отримання грошей не бути у шлюбі з іншим чоловіком», – розповідає очільник департаменту соцполітики, свободівець Олег Гудзенко.