Створення парку відпочинку на місцевому полігоні ініціюють в Черкасах

100

На сайті Черкаської міської ради з’явилась електронна петиція із проханням побудувати замість сміттєзвалища на території полігону “Парк активного відпочинку”.

“Черкаси − серце України. Місто має дуже вигідне географічне положення та мальовничу природу. Черкаси − це великий потенціал для туристичного центру і гарного відпочинку. Але є в нас велике “але”… Це колишній танковий полігон, ділянка з кадастровим номером 7110136700:05:024:0062, що знаходиться в комунальній власності і призначена для будівництва об’єктів житлової та громадської забудови. Зараз − це велике сміттєзвалище в центрі міста. А між цим, полігон може стати ще однією з цікавинок нашого міста”, − зазначала авторка петиції Аріна Шаповал.

Вона повідомила, що полігон об’єднує великий район міста і може стати центром дозвілля та громадським простором. Там можна було б облаштувати “Парк активного відпочинку”, де можна обладнати скейт-зону, велосипедний трек, зону для настільного тенісу, можливо зону скелелазіння, баскетбольний майданчик, тренажери, а також можна обладнати майданчик для активного відпочинку дітей. Біля пологового будинку, що по вул. Олени Теліги можна зробити затишний куточок для майбутніх і новоспечених мам.