Облаштувати парк під назвою “Молодіжний” хочуть у Черкасах на березі Дніпра біля Долини троянд.

Відповідний проект рішення міськради “Про організацію об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення на території парку «Молодіжний»” затвердили 17 вересня на засіданні виконавчого комітету.

Як ідеться у документі, необхідність оголошення парку «Молодіжний» пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення зумовлена загрозою знищення через діяльність потенційних землекористувачів та необхідністю мешканців міста мати більше пристосованих для рекреації територій.

Парк «Молодіжний» орієнтовною площею 7,5 га розташований в ліворуч від парку «Долина троянд». Характер використання: відпочинок мешканців міста. Територія належить до міських земель не наданих у власність або постійне користування.

Парк розташований на березі річки Дніпро, це затишна місцина, що позбавлена шуму та метушні. На парковій території зростають дерева листяних порід та кущі. Дерева знаходяться в задовільному стані, подекуди потребують санітарної обрізки. Крім того, на території є природні озерця, які наповнюються ґрунтовими водами навесні.

Однак, парк потребує проведення благоустрою. В наступному році заплановано висадку дерев листяних порід (платанів, бобовників, дубів червоних, робіній та дерев хвойних порід), встановити контейнери та урни для роздільного збору сміття, лавки, облаштувати місця для пікніків та зони відпочинку, облаштувати пляжну зону, встановити освітлення на сонячних батареях вздовж пішохідних доріжок.

На сьогодні парк «Молодіжний» є улюбленим місцем дозвілля молоді, особливо на свята та вихідні дні, створює гарний настрій, являє собою фактично повноцінний парк зі своїми природно-ландшафтними комплексами.