Черкаській області з дорожнього фонду на 2019-й рік було виділено 488 млн 400 тис. грн. Ці кошти були розподілені між шляхами, які потребували першочергового ремонту.

Таку цифру під час координаційної наради озвучив голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко.

За словами директора Департаменту інфраструктури, розвитку та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення Черкаської ОДА Сергія Чубаня, із цих коштів 52,6 млн грн передбачено на капітальні ремонти. Зокрема, це ремонти на дорогах загального користування та комунального значення, а також на штучних спорудах. Загалом у переліку було 433 об’єкти.

Станом на 27 вересня було завершено робити на 305 із них.

Про стан ремонту доріг загального користування доповів очільник Служби автомобільних доріг Черкаської області Владислав Демиденко. За його словами, наразі по області ураженість доріг ямковістю складає більше мільйона квадратних метрів. Коштів, які виділяються на ямковий ремонт, катастрофічно не вистачає.

Так, щороку вдається виконати лише три відсотки із запланованого. Окремо ведуться роботи на дорогах загального користування, які сполучають кілька областей.

Крім того, пан Демиденко наголосив, шо дорожники вже розпочали підготовку до зимового періоду. Зокрема, вже заготовлено близько 60 відсотків необхідного запасу солі. Разом із тим, представники деяких райдержадміністрацій наголосили, що в їхніх районах можуть виникнути проблеми із зимовим утриманням доріг. Зокрема, непокоїться керівництво Черкаського району, який найближче до обласного центру.

– Якщо облавтодор відмовиться розірвати договір, ми зможемо терміново провести тендер у цих шести районах і шукати нового підрядника. Однак наразі договір дійсний і розривати його поки ніхто не збирається, – зазначив Сергій Чубань. Зрештою, це питання вирішили обговорити на окремій нараді.