Під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно директора та оцінювача одного з приватних підприємств міста, який під час проведення оцінки умисно занизив вартість нерухомих об’єктів, що знаходяться в м.Черкаси та належать ПАТ «Азот», в інтересах підприємства, директором та засновником якого вона є.

Про це розповідає Економіка сьогодення.

Слідством установлено, що вартість вказаного нерухомого майна могла становити 8 987 700,00 грн., натомість оцінювач визначив її у сумі лише 6 154 600,00 грн. Унаслідок протиправних дій правопорушника спричинено тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам ПАТ «АЗОТ» на суму 2 833 100 грн.

Умисні дії оцінювача кваліфіковано за ч. 3 ст. 365-2  КК України (зловживання своїми повноваженнями оцінювачем з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам юридичної особи).

На даний час процесуальним керівником погоджено обвинувальний акт, який направлено до суду для розгляду по суті, інформують у Черкаській місцевій прокуратурі.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.