Ключові аспекти щодо бачення розвитку ситуації, позиціонування себе як керівника визначив новопризначений голова Черкаської ОДА Роман Боднар у своїй “інавгураційній промові” 4 листопада.

“Багато вже було привітань. Але особисто я не вважаю призначення певним досягненням. Це величезний аванс президента, який я маю виправдати відповідними результатами. Сьогодні починається найбільш складний етап в моєму житті. Я усвідомлюю величезну відповідальність перед президентом України та громадою Черкащини. Зроблю все, щоб згрупувати активних, освічених та патріотичних людей навколо високих цілей і суспільних цінностей, а мої рішення будуть відповідати таким принципам – ефективність, прозорість, послідовність”, – зазначив новий голова ОДА.

Роман Боднар запевнив, що його дії будуть на користь суспільству і Черкащині. Пообіцяв залучати всіх фахівців до розвитку краю.

Він назвав передумови успіху: формування команд однодумців, бо “державник це не посада, не звання, а це парадигма мислення”. Хто не витримуватиме темпу – обіцяв звільнення. Сказав, що йому потрібні лідери, а не лояльність.

Окремо виокремив таке питання, як підтримку президенту і уряду його ініціатив. “Навряд чи держава буде сильною без підтримки громадян, така підтримка базується на довірі”, – зазначив новий керманич.

Він зауважив, що серед проблем виокремлює і дороги, і ситуацію в місті Сміла, з якою вирішив розібратися особисто.

Звернувся Роман Боднар і до ветеранів АТО і волонтерів, зауваживши, що їх патріотизм і жертовність не до кінця суспільством оцінені.

Говорив і про свободу слова, про відкритість влади. “До критики ставитимуся з розумінням, аналізуватиму і виправлятиму все”, – сказав він.

По закінченню офіційного заходу Роман Боднар дав коментар пресі, зазначивши, що хоче виправдати сподівання, які на нього покладені. Зокрема, особисто хоче поїхати в Смілу розібратися. Усі рішення пообіцяв приймати відкрито, порадившись з громадою, але визнав, що можуть бути помилки. “Критикуйте, маєте право. Будем виправлятись”, – зазначив він.