Третій тиждень дистанційної роботи на факультеті гуманітарних технологій Черкаського державного технологічного університету проходить досить успішно, попри початкові побоювання, чи вийде організаційно й методично побудувати процес так, щоб було всім зручно; чи вийде ефективно застосувати інструменти, зручні усім студентам, адже деякі з них проживають там, де доступ до високошвидкісного Інтернету є не завжди.

Про це розповідає пресслужба навчального закладу.

Викладачі факультету диверсифікують шляхи зв’язку й застосовують індивідуальний підхід: із одними спілкуються онлайн Скайпом чи Zoom, з іншими – поштою й месенджерами, притримуючись графіків навчального процесу. Деякі студенти просять записати навчальне відео з поясненнями і тоді у нагоді стає середовище дистанційного навчання університету: вся інформація і джерела зручно розміщені, всі студенти під’єднані, процес налагоджений. Якщо ж групі зручніше працювати в Google classroom, то є і така можливість.

Якщо чесно, то досить важко жити у зміненій реальності 24/7, бути в ресурсі і залишатися продуктивним. Адже окрім навчального навантаження ми ще маємо інші завдання – методичні, наукові розробки, адміністративні зустрічі (до речі, наради, засідання, навіть вчену раду факультету ми також проводимо у вигляді онлайн конференції), – зізнається декан факультету гуманітарних технологій ЧДТУ Наталія Махиня. – Але якщо ти любиш свою роботу, якщо відчуваєш підтримку однодумців і колег, ти можеш побороти усі виклики, адже ЧДТУ це територія підтримки, гнучких можливостей для навчання і оптимізму.