У 2020 році аграрії можуть скористатися Урядовою програмою здешевлення сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Одержувачами бюджетних коштів є підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА.

Ці товари мають бути вироблені на власних або орендованих основних засобах, за умови, що питома вага вартості таких сільськогосподарських товарів становить не менше 75 відсотків вартості всіх товарів, поставлених такими юридичними та фізичними особами протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно. А для новоутворених сільськогосподарських товаровиробників, які провадять господарську діяльність менш як 12 календарних місяців, – за результатами кожного окремого звітного періоду. 

Часткова компенсація надається сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі за придбані техніку та обладнання, вартість яких зазначена в актах приймання-передачі та інших документах, що підтверджують оплату через уповноважений банк у розмірі 25 відсотків вартості (без урахування податку на додану вартість) – за придбані техніку та обладнання.

Спрямування коштів відбуватиметься через уповноважений банк, що підписав з Мінекономіки Меморандум про загальні засади співробітництва.

Детальніше ознайомитися з умовами програми можна на порталі.