Жителі трьох районів області розповсюджували в інтернеті недостовірну інформацію про ситуацію в області щодо захворювання на COVID-19.

Щодо них складено адміністративні матеріали за статтею 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, повідомляє пресслужба ГУНП у Черкаській області.

У поліції просять використовувати офіційні джерела інформації та не розповсюджувати недостовірну інформацію.

Також правоохоронці перерахували історії, через які черкащани отримати адмінпротоколи. Так, у Городищенському районі місцевий житель опублікував допис про обмеження руху на території в зв’язку з карантином. В Шполянському районі місцева жителька розповсюджувала інформацію, про перебування на території району іногородніх громадян, хворих на коронавірус. У Золотоніському районі двоє місцевих жителів поширювали невідповідну інформацію про кількість випадків захворювання на COVID-19.

“Інформація про коронавірус та карантин, яку розповсюджували громадяни, є недостовірною та могла ввести громадян в оману і призвести до соціальної напруги, порушення громадського порядку та інших негативних наслідків. За такі дії чинним законодавством передбачена адміністративна відповідальність”, – інформують у поліції.

Поліцейські склали щодо громадян адміністративні матеріали за статтею 173-1 (Поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.