У Мокрокалигірської ОТГ з’явиться другий шкільний автобус. Автобус потрібен, оскільки до успішної Мокрокалигірської громади буде приєднано ще 2 села, віддалених від інших сіл громади, дітей яких підвозитимуть до школи.

Як зазначила голова Мокрокалигірської ОТГ Вікторія Пипа, 1 мільйон гривень, необхідних для придбання автобуса на умовах співфінансування з обласним бюджетом громада уже забезпечила.

– Від початку появи громади, у нас діє комплексна програма розвитку освіти, спрямована як на  збереження освітньої мережі, так і на її розвиток, – зазначає Вікторія Пипа.  – Нещодавно переселили у нове приміщення дитячий садок у Сухій Калигірці. Толокою зробили там дитячий майданчик, спонсори (ТОВ імені Гетьмана) допомогли поставити спортивний майданчик. Переобладнали харчоблок у Ярошівській школі, відремонтували та переобладнали харчоблок у дитсадку у Мокрій Калигірці, де також замінили дах. Придбали інтерактивні дошки для всіх шкіл, поновили матеріально-технічне оснащення у профільних кабінетах шкіл, замінили майже всі вікна у школах.  Щороку міняємо меблі, наразі практично у кожному з молодших класів стоять новесенькі стільці та парти.

А ще Мокрокалигірська ОТГ має чудову традицію – дарувати кожному зі своїх випускників-дитсадківців набори першокласників – усе необхідне до школи, а випускникам шкіл – «флешки». І, попри карантин, уже придбали подарунки для цьогорічних випускників.

Оксана Савіцька