На Черкащину насуваються активні атмосферні фронти із Західної Європи. У результаті чого надійде атлантична прохолода. Контраст температур зумовить комплекс небезпечних погодних явищ: грози, град, шквали та навіть смерчі.

Синоптики пильно слідкують за синоптичними процесами, відзначає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ЧЕСНО.

Основна порція негоди пройде сьогодні, а на завтра залишаться окремі грозові осередки. Вітер зміниться свій напрямок на північно-західний і температурний фон спаде, стане дещо свіжіше. Температура вночі в межах 12-17º, вдень 24-29º.

У другій половині робочого тижня погодою керуватимуть антициклони, тому на нас чекає стійка та спекотна погода. Надлишок вологи на фоні високих температур може створювати «задуху» – жарке, гаряче повітря, сповнене випарувань. Температура вночі 15-20º, вдень 28-33º.

Вода у Дніпрі прогрілася до +26º. Висока температура повітря та води вже спровокували на окремих ділянках мілководдя цвітіння водоростей.

Нагадуємо, що у Черкаському, Чигиринському та Смілянському районах – надзвичайна 5 класу пожежна небезпека, у Жашківському – висока 4 класу, на решті території області на рівні 1-3 класу.

Наближається пора жнив, за консультативним прогнозом в перші 10 днів липня стійкої погоди чекати не варто. Циклони, які рухаються по північним широтам будуть і надалі провокувати утворення у нашому добре прогрітому регіоні осередки гроз.