За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП закінчено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно злочинної групи наркоділків у складі п’яти осіб, які займалися збутом наркотичних засобів і психотропних речовин (метадону, демидролу) на території Черкаської області та інших областей України.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Їх дії кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 309, ч. 4 ст. 321 КК України.

Наразі трьом особам наркогрупи процесуальним прокурором вручено обвинувальний акт, відносно вказаних осіб обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Двох інших осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення, оголошено в розшук, а матеріали кримінального провадження стосовно них виділено в окреме провадження.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.