15 липня 2020 року на засіданні виконавчого комітету підтримали розірвання 11 угод черкаських ОСББ з управлінською компанією «Нова якість».

Про це розповідає пресслужба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”, передає ЧЕСНО.

Відтепер мешканці цих ОСББ зможуть самостійно покращити фізичний стан свого будинку і умови проживання у ньому, та зможуть контролювати якість ремонтних робіт. Також жителі зможуть самі обирати підрядників для поліпшення якості утримання будинку і скорочення загальних витрат. Вони будуть самостійно встановлювати комфортні для всіх мешканців внески в статутний капітал ОСББ.

До слова, раніше за пропозицією свободівців на виконкомі прийняли рішення про припинення співпраці із «Новою якістю» по вивезенню великогабаритних відходів.

Перед тим, на виконкомі за ініціативи свободівців прийняли рішення завдяки якому департамент соціальної політики матиме змогу надавати пільги та субсидії на рахунки новостворених ОСББ.

Також депутат від ВО «Свобода», Антон Ведула подавав звернення на засіданні Черкаської міської ради про припинення угоди з управлінською компанією «Нова якість» та оголошення нового конкурсу на управителя в Черкасах. Проте депутати не проголосували за цей запит.