Мокрокалигірська  ОТГ отримала автомобіль для  медицини громади.

– Завдяки державному проекту з будівництва сучасних амбулаторій, у селі Ярошівка, що входить до складу ОТГ, ми змогли  втілити в життя мрію про новеньку амбулаторію – і отримати автомобіль, що її обслуговуватиме, – ділиться радістю голова Мокрокалигірської громади Вікторія Пипа. – На співфінансуванння проекту й доведення його до логічного кінця громадою було витрачено майже 2 млн. грн. власних коштів.

Сподіваюся, що уже найближчим часом переріжемо червоні стрічки на дверях амбулаторії – разом із тими, хто допомагав нам у реалізації цього проекту – керівництвом Черкаської ОДА,  депутатами обласної ради від нашого краю Олександром Коваленком та Михайлом  Морозюком.

Центр первинної медико-санітарної допомоги Мокрокалигірської сільської ради об’єднує 2 амбулаторії загальної практики сімейної медицини та 4 ФАПи –  у кожному  селі громади є медичний заклад, уже відремонтований і забезпечений усім необхідним для надання там якісних послуг для жителів громади. Саме у цій громаді – чи не єдиній у області – є власна невідкладна допомога для усіх сіл громади.

Саме тут діє цільова програма підготовки лікарських кадрів  – громада виділяє кошти на  навчання у медичних вишах молодих спеціалістів, що житимуть і працюватимуть у громаді.

Оксана Савіцька