Із 11 по 17 серпня 2020 року у Вінниці проходив відкритий літній чемпіонат України з гвинтівки зі стрільби кульової. Перші після карантину змагання серед дорослих зібрали більше ста найкращих спортсменів з 10 областей України.

Про це розповідають на сторінці “Кульова стрільба по-українськи” у Фейсбуці, передає ЧЕСНО.

У загальнокомандному заліку серед 13 команд-учасниць команда черкаських стрільців виборола перше місце!

Сергій КУЛІШ і цього разу довів, що він є лідером стрілецького спорту України. Так, у фіналі вправи ГП-6 він впевнено виборов 1 місце, Дмитро ОМЕЛЬЯНЕНКО став 8-м, а Максим ХРОНЕНКО -12м.

Особливу увагу варто звернути на виступ Сергія КУЛІША у вправі МГ-6.

У кваліфікації цієї вправи Сергій  встановив рекорд України – 1181 очко з 1200 можливих. Попередній рекорд у 1180 оч., встановлений у 2013 році, належав Артуру АЙВАЗЯНУ з Сімферополя. Після кваліфікації Сергій  змагався далі у фіналі, де встановив ще один рекорд України – неймовірних 462,6 очок, і виграв перше місце з відривом від другого місця в 9,5 очка. У цій же вправі Дмитро Омельяненко став 8-м.

Чоловіки (С. КУЛІШ, Д. ОМЕЛЬЯНЕНКО, М. ХРОНЕНКО) стали абсолютними чемпіонами у командному заліку – три перших місця у вправах ГП-6, МГ-6, МГ-9 серед 12 команд.

Ще одну нагороду – бронзову – команді принесла Анна БУНІНА. У вправі МГ-9 вона показала високий результат 623,6 оч. і стала третьою з 40 учасниць. Дарія ШАРІПОВА стала 5-ю, а Наталія ЧЕПУРНА посіла 6 місце.

У фіналі вправи МГ-6 Дарія ШАРІПОВА також виборола 5 місце, Наталія ЧЕПУРНА зупинилася за крок від фіналу – 9 місце. Всього у цій вправі змагалися 38 спортсменок.

Команда жінок у складі Д. ШАРІПОВОЇ, Н. ЧЕПУРНОЇ та А. БУНІНОЇ у вправі МГ-6 посіла 2 командне місце, а друга команда у складі М. ЧОРНОМОРЕЦЬ, М. ІЩЕНКО та Д. БОЄВОЇ – 8 місце з 10 команд. У вправі МГ-9 перша команда (Д. ШАРІПОВА, Н. ЧЕПУРНА, М. ЧОРНОМОРЕЦЬ) посіла 3 місце, а друга команда (А.БУНІНА, Д. БОЄВА, М.ІЩЕНКО) – 6 місце з 11 команд.