20 серпня 2020 року на засіданні міського виконкому свободівці скасували дозвіл на забудови від ПП «Надія» по вулиці Смілянській 48, 50, 54 та по вулиці Байди Вишневецького 2.

Департамент архітектури та містобудування, яким керує Артур Савін, раніше видав містобудівні умови ПП «Надія» для будівництв за цими адресами.

«Будинок на Байди Вишневецького, 2 є в переліку пам’яток архітектури Черкас та охороняється законом, ні про яку забудову на тому місці навіть мови йти не може. Я ще в травні попереджала своїх колег, що з такими архітекторами, як Віталій Чернуха ситуація з Байди Вишневецького, 2 може виявитися не останньою. І от, через 2 місяці ми знову зіштовхнулись з кричущою непрофесійністю департаменту архітектури, який знову видав дозвіл на будівництво багатоповерхівки посеред центру міста за адресою вулиця Смілянська, 48, 50,54. Забудовники навіть не врахували те, що вікна сусідніх будинків будуть прямо навпроти нової багатоповерхівки. Це будівництво не лише суперечить нормам законодавства, а й до того ж значно знизить рівень життя всіх, хто живе поблизу. Ми будемо й надалі підтримувати містян та станемо на заваді цьому архітектурному свавіллю», – зазначає членкиня виконавчого комітету, свободівка Діана Тяско.