У Черкасах презентували інклюзивний додаток, який стане гарним «помічником» для людей із вадами слуху, «ConnectPro».

Про це в соцмережі розповів міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, передає ЧЕСНО.

“Презентацію провів очільник громадської організації «Соціальна єдність» Микола Калашник. До обговорення всіх можливостей цього сервісу долучилися представник виконавчого комітету Ігор Зайчук, який, до слова, став ініціатором зустрічі, директор департаменту соціальної політики Олег Гудзенко та голова ГО «Життя без бар’єрів» Леся Валяєва.

За офіційними даними, на обліку в Черкасах перебуває близько 15 тисяч людей із вадами слуху різного ступеня (250 – із важкими).

Зараз ми розглядаємо можливість запровадження такого інклюзивного софту в деяких комунальних установах, для початку, у ЦНАПі, поліклініках.

Які переваги додатку:

– допомагає подолати комунікативний бар’єр між працівниками та відвідувачами,
– дозволяє людям із проблемами слуху отримати якісне та комфортне обслуговування.

Як розповів Микола, на сьогодні сервіс доступний у Харкові, Одесі, Дніпрі, Ужгороді, Вінниці, Маріуполі. У Черкасах ним користуються деякі комерційні установи.

За тиждень домовилися провести ще одну презентацію для більш широкого кола людей та зацікавлених сторін. Дякую за конструктивну зустріч. Ми зацікавлені в тому, щоб кожен громадянин Черкас перебував у рівних умовах та відчував себе повноцінною частиною суспільства” – заначив очільник Черкас.