Сьогодні, 29 серпня, черкащани відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Дата приурочена до дня великих втрат української армії на Донбасі –дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року, передає ЧЕСНО з посиланням на пресслужбу Черкаської ОДА.

Сьогодні у Черкасах відбулася хвилина мовчання, молебень і покладання квітів до стели загиблим воїнам в АТО/ООС та до пам’ятника генерал-майору Ігорю Момоту.

На вшанування бійців прийшли родини загиблих, представники обласної та міської влади, активісти та духовенство.

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Відповідний указ Президент Володимир Зеленський підписав 23 серпня 2019 року на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їхнього героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.