Директор департаменту освіти та гуманітарної політики, свободівець Сергій Воронов на щорічній серпневій педагогічній конференції розповів, що одним з пріоритетів в роботі освітньої галузі є забезпечення рівного доступу до якісної дошкільної освіти.

Так, охоплення усіма формами дошкільної освіти дітей віком від 3 до 6(7) років становить – 96 %, а дітей 5-річного віку – 100%. Також свободівець розповів про основні кроки МОН, спрямовані на реформування дошкільної освіти та матеріальні премії від міської влади для вихователів садочків.

«Ми також маємо пишатись здобутками наших освітян, адже завдяки старанням педагогів міста 7 учнів отримали найвищі 200-бальні результати ЗНО. А на Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2020» черкаські школи визнали одними з найкращих. Приводом для гордості є і поява першої авторської школи у місті – Гімназії № 9, яка створила модель під назвою «Гімназія успішного українця». Також на рівні міста ми успішно запроваджуємо Нову українську школу», – зазначив директор департаменту освіти, свободівець Сергій Воронов.

Він також розповів, що особливістю 2019/2020 навчального року та однією з новацій було запровадження в закладах різних форм здобуття освіти: педагогічного патронажу, екстернату, сімейної (домашньої) освіти та дистанційної освіти під час карантину. Як зазначає свободівець, у місті активно розвивають інклюзивну освіту, так працює 8 спеціальних класів (98 учнів) та 51 інклюзивний клас (66 учнів).

Також за словами Сергія Воронова, у Черкасах розвиток STEM-освіти (природничо-математична освіта) забезпечується на початковому, базовому, профільному рівнях освіти. Розвивають також і позашкільну освіту, допомагають педагогам з підвищенням кваліфікації, так у місті створено КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» шляхом реформування КУ «Черкаський міський методичний кабінет установ освіти».