Прокуратурою Черкаської області повідомлено про підозру трьом членам організованої групи за фактом незаконного придбання, зберігання, транспортування з метою збуту та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, а також незаконного виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільного цеху з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів (ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Установлено, що члени злочинного угруповання, до складу якого входило 3 місцевих жителів, здійснювали цю незаконну діяльність у період з липня 2019 року до липня 2020 року на території м. Черкаси. Досудовим розслідуванням зафіксовано неодноразові дії підозрюваних щодо збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, а під час проведення обшуків у гаражних приміщеннях і транспортних засобах, які використовувалися підозрюваними у протиправній діяльності, правоохоронцями виявлено та з незаконного обігу вилучено понад 2 000 л рідини із запахом, характерним для спирту етилового та більш як 10 000 л незаконно виготовлених алкогольних напоїв, частину з яких було розфасовано у пластикові ємності об’ємом по 5 літрів для подальшого збуту населенню під виглядом горілки, пластикові бочки, ємності та прилади для змішування та розливу незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

Діяльність організованої групи припинена працівниками прокуратури області спільно з Головним Управлінням ДФС в Черкаській області.

Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.