Виконавчий комітет Черкаської міської ради проголосував за проект рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Черкаси» Михайлові Сироті (посмертно). Фотопортрет діяча буде розміщений у Галереї слави м.Черкаси.

Про це повідомляє пресслужба ЧМР, передає ЧЕСНО.

«Михайло Сирота – полум’яний патріот, один з «батьків» Конституції України, поміркований політик та самовідданий поборник інтересів українського народу. Вважаю, що він дійсно достойний називатися почесним громадянином нашого міста», – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Крім того, пропонується назвати іменем Михайла Сироти школу №20, де він навчався.

Довідково: Михайло Сирота працював проректором Черкаського інженерно-технологічного інституту (нині – ЧДТУ). Був народним депутатом ІІ,ІІІ і VІ скликань. У день ухвалення Конституції України, як один з її авторів, М.Д.Сирота протягом 15 годин простояв за трибуною Верховної Ради України, відстоюючи права та обов’язки громадян України, що були прописані в новому основному законі держави. За це він отримав почесне звання «батька української Конституції». Трагічно загинув 2008 року на 53 році життя.