30 вересня 2020 року до Всеукраїнського дня бібліотек кандидат на посаду міського голови від ВО «Свобода» Сергій Воронов разом із командою розробників представили нову бібліотечну систему. Також він привітав працівників бібліотек міста з їхнім професійним святом.«Я ініціював створення такої системи, адже переконаний, що наші бібліотеки потрібно осучаснювати та модернізувати. Протягом усієї нашої роботи ми оновлювали матеріально-технічну базу бібліотек, створивши «бібліотеку в смартфоні». Найближчим часом ще більше будемо популяризувати читання серед молоді та спростимо роботу бібліотекарів. Відтепер у кожного читача буде унікальний сучасний читацький квиток та доступ до мобільного додатка, у якому відразу можна буде вибирати цікаві книги, ознайомлюватися з книжковим фондом бібліотек міста. Варто наголосити, що ця система – перша в Україні. Упевнений, що система є дуже перспективною та стане в нагоді як читачам, так і бібліотекарям», – зазначив очільник освітньої галузі Черкас, свободівець Сергій Воронов.

Як зауважили розробники, така система відкриє для містян світ книг у смартфоні. Тепер доступ до всіх бібліотек є в одному мобільному додатку, який доступний для кожного.

«Програма eLib дасть змогу об‘єднати цілу низку процесів, оптимізувати роботу бібліотечного сервісу, зробить більш зручною взаємодію читача з бібліотекою. Кінцевим продуктом є централізована система управління процесами бібліотеки та взаємодії з читачами. Сервіс являє собою каталогізатор по бібліотеках і користувачах, що приєднаний до системи. Кожен користувач бібліотеки матиме читацький квиток у вигляді пластикової картки з цифровим номером та унікальним QR-кодом, який дає читачеві доступ до мобільного додатку», – розповів Михайло Біляєв, один із розробників системи, керівник інноваційних проектів компанії «Sinkai».