Село Мошни Черкаського району в останні роки неодноразово опинялося в центрі уваги: це і так звані «дорожні війни», які змусили державну владу таки провести ремонтні роботи на дорогах державного значення, це і здобутки в галузі культури, коли Мошнівський сільський Будинок культури посів третє місце у Всеукраїнському конкурсі сільських клубних закладів, це і небачені досі соціально-економічний та інфраструктурний розвиток, за показниками яких Мошнівська сільська рада була визнана однією з найкращих на Черкащині.

Позитивні зрушення стали можливими завдяки команді, яку згуртував навколо себе молодий Голова села Богдан Шкарбута: це і депутати сільської ради, і підприємці, і прості жителі села.

На місцевих виборах 2020 творці «мошнівської еволюції», які в умовах нового Виборчого кодексу увійшли до списків партій «Черкащани» і «Слуга народу», є беззаперечними фаворитами виборчих перегонів до сільської ради Мошнівської ОТГ (варто зазначити, що назви партій тут якраз не грають жодної ролі, – селяни голосують за конкретних людей, а не за бренди).

Та подібні «виборчі розклади» не дають спокою конкурентам, які, не маючи аргументів на свою користь, вдаються до відвертої брехні.

Так, в останній передвиборчий тиждень села Мошнівської ОТГ заполонила газета «Народної партії», афілійованої з колишній нардепом і власником агропромислової компанії «Маїс» Сергієм Терещуком. Вдаючись до маніпуляцій, автори цього передвиборчого «шедевру» прямо оббріхують політичних опонентів і розкривають всю свою суть.

Чого лише варті слова, вкладені у вуста директора Центру дитячої та юнацької творчості Миколи Якименка (про які сам пан Микола навіть не здогадувався):  «з кожною фінансовою проблемою ми йдемо до них і нам дають» (бабло рішає всьо!?);  «команда достойних» (можливо, але коли серед «достойних» діюча депутатка, яка із 70 пленарних засідань відвідала 9, а за останній рік – жодного, або ексобраниця з часів, коли село  «ледь жевріло», що свідчить лише про настальгію пана Терещука за часами, коли він почувався в Мошнах “хазяїном” а тодішній голова села прислуговував за крихти з панського столу,  виникають питання); «відповідного досвіду і професійності їм бракує» (це вже про конкурентів, завдяки яким і відбуваються всі позитивні зміни в селі. Тут, як кажуть, «дивись пункт перший» про «нам дають»).

Ну і вишенька на торті – видання Народної партії відверто агітує за … «Батьківщину». Непосвяченій людині це може здатися дивним, та достатньо поглянути на виборчі списки обох партій, і все стає зрозуміло: обидва заполонили працівники «Маїсу».

Коментарі тут зайві. Жага до влади у цих панів настільки зашкалює, що викупляють цілі партії, і вдаються до будь-яких методів, аби дорватись до цієї влади. І щось підказує, що не про людей вони думають…

Злий Правдоруб