У Степанецькій громаді облаштують кімнату для занять та розваг дітей з особливими потребами. Днями громада отримала новий шкільний автобус – для створення комфортних умов підвезення до шкіл громади до 250 школяриків. А тепер приступає до реалізації проекту облаштування ресурсної кімнати для особливих дітей. 

– На базі Мартинівського ліцею буде облаштовано ресурсну кімнату «Без меж», – констатує голова Степанецької громади Олександр Яременко. – Цей наш проект переміг у конкурсі благодійного фонду «МХП-Громаді». Ми плануємо облаштувати ресурсну кімнату з  індивідуальними місцями для навчання,  групових та індивідуальних занять, там буде сенсорний куточок, ігрова зона, зона фізичного розвитку. У цій кімнаті з дітками проводитимуть заняття із соціально-побутового орієнтування, лікувальної фізкультури, корекції мовлення, сенсомоторного розвитку, тощо.

– Сьогодні 8 із 183 дітей Мартинівського ліцею перебувають на інклюзивному навчанні  – і для нас дуже важливо мати спеціально обладнану кімнату для індивідуального, групового навчання та корекційних занять, – зазначає т.в.о. керівника відділу освіти, молоді та спорту Степанецької сільської ради  Оксана Метелиця. –  У ресурсній кімнаті, із дітками проводитимуться заняття з лікувальної фізкультури, корекції зорового сприйняття, розвитку мовлення, ритміки, тощо. Таким чином ми допоможемо дітям максимально розкрити свій   потенціал та подолати бар’єри соціалізації.

Оксана Савіцька