Смілянською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно члена дільничної виборчої комісії виборчої дільниці з проведення місцевих виборів, яка розташована у місті Сміла, за фактом приховування виборчих бюлетенів (ч. 3 ст. 158-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Установлено, що 61-річна жителька м. Сміла, будучи членом дільничної виборчої комісії на місцевих виборах 25.10.2020, у день голосування отримала для видачі виборцям визначену кількість бюлетенів для голосування, а у подальшому, після завершення голосування, маючи умисел на приховування невикористаних виборчих бюлетенів, котрі перебували в її розпорядженні, не здала їх у визначеному порядку, а таємно перенесла частину виборчих бюлетенів в кількості понад 100 штук за межі виборчої дільниці.

У ході досудового розслідування прокурором з підозрюваною укладено угоду про визнання винуватості, після чого обвинувальний акт скеровано до суду.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.