Дві тонни 800 кілограмів товстолоба випустили 10 листопада у Дніпро в селі Іркліїв, що на Черкащині.

Про це розповів начальник обласного рибоохоронного патруля Віктор Іванько, передає ЧЕСНО з посиланням на Суспільне.

Зариблювали річку коштом промислових рибалок. На це спрямували 70 тисяч гривень.

Товстолоба два роки вирощували у ставках в Іркліївському риборозпліднику. Їх на території підприємства 55. Зарибок виловлюють сіткою працівники установи.

Майже три тонни товстолоба випустили у Дніпро на Черкащині

Директор розплідника Сергій Піддубний розповів, що аби риба добре прижилася, її необхідно обробити від шкідників.

Товстолоб самостійно у Дніпрі не розмножується, тому його запаси необхідно поповнювати власноруч. Щорічно у риброзпліднику вирощують 600 тонн цієї риби.

Майже три тонни товстолоба випустили у Дніпро на Черкащині

Зарибок до Дніпра привезли у спеціальних резервуарах із киснем. Потім його випускають у водойму. Зі слів начальника обласного рибоохоронного патруля Віктора Іванька наразі у Кременчуцьке водосховище випустили 12 тонн риби із запланованих 60-ти.

“Науковці нам сказали, що із водоростями і забрудненням може боротися товстолоб і білий амур. Крім того, що ми зариблюємо власноруч, то вона й сама нереститься. Ми її зберігаємо: у нас майже 30% водосховища закрито для промислових рибалок. Це від Канівської ГЕС до черкаського мосту. Тому прості рибалки бачать, що кількість риби там збільшилась,” – розповів Віктор Іванько.

Зарибнювали Дніпро за гроші промислових рибалок. На момент зйомки їх на місці не було. Черкащанин Василь Джулай рибалить за два кілометри від місця зариблення:

“Риба б може й розмножувалася тут за однійєї умови: якщо забруднень було б менше. А то риба дохне часто. Багато риби загинуло біля Липівського мосту”.

Майже три тонни товстолоба випустили у Дніпро на Черкащині

Наступне зариблення відбудеться 11 листопада у Черкасах поблизу Вантажного порту.