У Черкаському художньому музеї презентували доброчинний річний календар, створений за участі волонтерів та рятувальників.

Про це розповідає Суспільне, передає ЧЕСНО.

На сторінках зображені надзвичайники з котами. Зазначається, що виручені від продажу гроші порівну розділять між громадськими організаціями, які опікуються безпритульними тваринами.

Пожежник-рятувальник Владислав Зєнков зображений на одній з фотографій із кішкою. З його слів, узяв участь у проєкті, бо має добре серце і любить тварин. “Я куплю собі календар, і запропоную своїм друзям. Я хочу, щоб вони підтримали цей проєкт і вклали частинку допомоги”, – каже рятувальник.

Зі слів Яни Тябут, вторговані від продажу гроші спрямують для тварин, якими опікуються громадські організації “Доброкіт” та “Друг”: “Цей соціальний проєкт – він як нагадування для людей про те, що треба звертати увагу на те, хто поряд з тобою, хто біля твоїх ніг, хто потребує твоєї допомоги”, – зазначила вона.

За словами Яни, половина котиків, зображених на календарі, вже знайшли домівки. Придбати календарі можна у соціальних мережах та ветеринарних клініках.