Книжковий фонд Черкаської міської централізованої бібліотечної системи протягом 2020 року поповнився книгами на суму 200 тисяч гривень. Це близько півтори тисячі книг та підручників для різних вікових груп населення, різної тематики і  напрямків. Загалом система складається з 14 бібліотек, а фонд відтепер нараховує понад 400 тисяч примірників.

Про це повідомляє видання Черкаси 24/online, передає ЧЕСНО.

«Бібліотеки – це місце звідки почнеться нова Україна і нове українське суспільство, саме вони несуть найбільший тягар просвітництва та розвитку! Саме тому одним із тих досягнень нашої команди, яким я особисто дуже пишаюсь, є уведення традиції закупівлі книг для бібліотек міста. Протягом останніх трьох років ми оновили книжковий фонд більш ніж на пів мільйона гривень, що десь на пів мільйона більше, ніж інші «господарник» оновлювали його протягом попередніх 25 років», – зазначив очільник департаменту освіти та гуманітарної політики, свободівець Сергій Воронов.

Також він зазначив, що дуже важливо трансформувати бібліотечну галузь відповідно до викликів часу і створювати сучасні простори для розвитку кожного черкасця.

«З нагоди передсвяткової акції #Книжковий_Миколай у бібліотеці імені Лесі Українки та презентації оновлених книг завітав з подарунками – примірниками відомої книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса», яку придбав власним коштом. Сподіваюсь, що вона також знайде свого читача», – зазначив головний освітянин міста, свободівець Сергій Воронов.