За наслідками досудового розслідування Черкаською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно працівника лісового господарства, який під час фіксації правоохоронцями правопорушення висловив обіцянку надати поліцейському неправомірну вигоду за невчинення першочергових заходів та невідкладних слідчих (розшукових) дій, пов’язаних із фіксацією відомостей можливого вчиненого кримінального чи адміністративного правопорушення (ч. 1 ст. 369 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ЧЕСНО.

За версією слідства, обвинувачений, достовірно знаючи, що на місці події працюють працівники поліції, почав словесно схиляти до одержання останніми неправомірної вигоди, а в подальшому надав одному з них грошові кошти в сумі 3 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено територіальним управління Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Довідково: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.