Новорічні свята несуть незабутні приємні миттєвості, поздоровлення, побажання, зустрічі. Одним з найяскравіших атрибутів новорічних свят є феєрверки, петарди, ракети та інші вибухові «іграшки», які використовують громадяни. Але треба пам’ятати, що піротехнічна продукція – не іграшка. Вона за мить може перетворити свято на трагедію.

Про це нагадують у нацполіції Черкащини, передає ЧЕСНО.

До кожного піротехнічного засобу у продавця обов’язково має бути інструкція, а на продукції має бути зазначена дата виготовлення та термін придатності.

При відсутності цього піротехнічний виріб вважається контрафактним, а його реалізація і використання заборонені. Також категорично заборонена реалізація будь-яких піротехнічних засобів особам віком до 18 років.

Відповідальність за порушення порядку виробництва, зберігання перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів передбачена статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція статті передбачає накладання штрафу в розмірі від 35 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

Правоохоронці закликають громадян, у разі виявлення порушень встановлених законодавством норм, звертатись до поліції, або повідомити про це на лінію “102”.