Черкасець Віктор Синьогуб виготовляє чарівні палички у стилі Гаррі Поттера. За словами чоловіка, це не просто хобі, а окремий вид мистецтва.

Про це розповідає Суспільне, передає ChesnoNews.

Незвичайні палички Віктор Синьогуб, створює у звичайній майстерні, яку облаштував на балконі. Із його слів, все розпочалося, коли побував на зустрічі фанатів Поттера: «Тоді я зробив першу паличку – це була паличка Дамблдора – один із трьох Дарунків Смерті. З того все й почалося».

Так почали з’являтися замовлення, за словами майстра, всі палички унікальні, жодної однакової немає: «Є якісь схожі елементи, але зазвичай все різне. Іноді люди приходять до мене, і ескізи ледве не на серветці намальовані. Потім це все треба переносити на папір чіткими лініями».

За словами чоловіка, він нині отримує замовлення з усього світу: «Люди цікавилися, тому що є міжнародні інтернаціональні з’їзди потероманів. Вони бачать мої роботи і замовляють».

Матеріали для чарівних паличок обирає різні, залежно від ідеї: «Зазвичай, я використовую карпатський бук, його і в звичайному магазині можна купити. А бувають рідкісні породи дерева – і чорне, і червоне, і маранд».

Основна робота чоловіка – це заняття хортингом, українським бойовим мистецтвом. Чоловік викладає його дітям і дорослим. Коли зборів і чемпіонатів немає – йде до майстерні: «Коли є час, я виходжу сюди і працюю. На виготовлення палички я витрачаю від однієї доби до кількох місяців – це залежить від натхнення та вільного часу».

Чи виконає чарівна паличка бажання – залежить від самого власника. Якщо вірити в себе і докладати усіх зусиль – магія не забариться, каже майстер.