З 8 по 11 лютого 2021 року в Управлінні поліції охорони в Черкаській області пройшов навчальний вебінар для поліцейських, які вирішили активно долучитися до Канадсько-Українського проєкту розвитку поліції і стати активними консультантами Програми психологічної підтримки поліцейських за принципом «Рівний – Рівному». Дане навчання провели сертифіковані тренери  ГУНП та УПП у місті  Києві. В якості консультантів у вебінарі пройшли навчання командир взводу реагування Смілянського МВ УПО Черкаської області старший лейтенант поліції Андрій Ярошенко, командир взводу реагування Уманського МВ УПО Черкаської області старший лейтенант поліції  Олександр Негров та психолог ВКЗ УПО Черкаської області Зоряна Цегельник.

ПАро це інформує пресслужба Управління поліції охорони в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Навчання було спрямоване на актуальність та особливість впровадження даної Програми психологічної підтримки поліцейських за принципом «Рівний – Рівному» у підрозділах НПУ, на формування у консультантів практичних навичок з надання первинної психологічної допомоги та консультативної діяльності.

Під час онлайн-занять консультанти розглянули нейро-гуморальну природу стресу, вміння керувати стресовим станом за допомогою таких психологічних технік, як: дихання, аутотренінг, медитація, переключення уваги з думок на м’язи тіла, тощо. Вдосконалили вміння аналізувати задоволеність своїм життям за допомогою техніки «Колесо життєвого балансу»  та «Квадрату Пезешкіана», розібрались, як ефективно ставити перед собою цілі за допомогою системи SMART та  навчились за допомогою матриці Ейзенхауера правильно розставляти життєві пріоритети, які ведуть до успіху. Також консультанти навчались аналізувати за допомогою фрагментів фільму психо-емоційний стан головного героя, звертати прискіпливу увагу на інтонацію голосу, на положення тіла в просторі, на міміку та інші невербальні прояви людини та працювати із таблицею почуттів.

На запитання психолога думки консультантів з приводу необхідності даної Програми у підрозділах, Олександр Негров відповів: «Ця Програма конче необхідна поліцейським, адже надмірний рівень стресу і ризиків, з якими поліцейські зіштовхуються щодня, однозначно впливають на психо-емоційний стан колег. І надбані знання – це чудова можливість кваліфіковано допомагати колегам, надаючи психологічну і дружню підтримку!»

На запитання: «Чому саме Ви вирішили стати активним консультантом?» Андрій та Олександр відповіли: «А хто, як не ми? Адже ми — командири взводів і знаємо все про  наших співробітників. Ми щоквартально вивчаємо соціально-побутові умови своїх підлеглих, ми знаємо, хто і з якими особистими чи службовими труднощами зіштовхнувся, ми в процесі роботи і тісного спілкування з особовим складом вивчаємо характер і поведінкові особливості наших поліцейських, тому ми й раніше за інших помічаємо коли щось трапилося у колеги. Чесно кажучи, ми й раніше надавали подібного роду допомогу колегам, а тепер маємо знання і вміння робити це на значно професійнішому рівні!»

Тому, шановні працівники поліції УПО Черкаської області, тепер Ви маєте можливість отримати психологічну підтримку не лише у психолога ВКЗ, а й звернувшись до Ваших активних консультантів Програми «Рівний – Рівному» в зручний для обох сторін час.