За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури та оперативного супроводу УСР в Черкаській області ДСР НП України слідчими СУ ГУНП в Черкаській області затримано 5 осіб, які на території м. Черкаси та м. Канів Черкаської області перевозили, зберігали з метою збуту та збували психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін. Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

На підставі ухвал суду за місцями їхнього проживання проведено обшуки, за результатами яких виявлено та вилучено значну кількість речовини рослинного походження зеленого кольору, яка зберігалась у мішках, коробках та відрах, порошкоподібну речовину та була розфасована у поліетиленові пакетики великих розмірів, а також частково – у фольгові згортки, яких було віднайдено більше 60, електронні ваги, колби, ложки, інші предмети із нашаруванням порошкоподібної речовини, патрони різного калібру, ножі та інші предмети злочинної діяльності.

Окрім того, в помешканні одного із затриманих виявлено обладнання й засоби, призначені для виготовлення психотропної речовини, обіг якої обмежено – амфетаміну, а в гаражному приміщенні, яке він орендував, – пакети з речовиною коричневого кольору, 18 полімерних каністр з рідинами, пляшки, відра та бочки з рідинами, протигази, 2 саморобні механічні мішалки, гофрований шланг із пластиковою кришкою. За попередніми висновками експертів таке обладнання та сировина може використовуватись для виготовлення психотропної речовини – мефедрон.

Органом досудового розслідування в суді ініційовано обрання всім затриманим запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Ухвалами слідчих суддів тримання під вартою застосовано щодо 3 підозрюваних. Іншим двом обрано запобіжні заходи у виді цілодобового домашнього арешту, які будуть оскаржені прокуратурою в апеляційному порядку.

На цей час у кримінальному провадженні тривають судово-хімічні експертизи, з урахуванням висновків яких буде визначено остаточну кваліфікацію дій підозрюваних.

Довідково: за вчинене особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.