За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчими Управління СБУ в Черкаській області закінчено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього керівника одного з  структурних підрозділів Черкаської обласної адміністрації за фактом службової недбалості, що призвела до спричинення збитків державному бюджету на суму 800 тис грн (ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, обвинувачений неналежно виконав покладені на нього службові обов’язки та не перевірив ні особисто, ні через підлеглих працівників фактичне виконання масштабного будівництва медичної установи й підписав підроблені акти виконаних робіт, в яких було вказано про повне завершення будівництва об’єкту в той час, коли роботи взагалі не були виконані, внаслідок чого бюджету завдано збитки в особливо великих розмірах.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.