Продовжуються роботи із експлуатаційного утримання автодоріг державного значення, яке включає в себе прибирання сміття та стихійних сміттєзвалищ на смугах відведення автодоріг, прибирання наносного ґрунту під бордюрами.

Про це інформує Служба автомобільних доріг Черкаської області, передає ChesnoNews.

Після зими дорожники фіксують значне погіршення стану прилеглих до доріг територій, особливо на виїздах та в’їздах до населених пунктів через утворення стихійних сміттєзвалищ побутових та промислових відходів.

Дорожники Черкаської області постійно ліквідовують несанкціоновані сміттєзвалища, витрачаючи фінансові ресурси не на покращення стану доріг, а на прибирання сміття, яке залишають жителі краю та учасники дорожнього руху.

Найбільші об’єми викинутого на узбіччя сміття фіксується на автодорогах М-05 Київ-Одеса, М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка, Н-01 Київ-Знам’янка, Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь, Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань.

У Службі автомобільних доріг у Черкаській області просять не смітити на автодорогах. САД звертає увагу водіїв та жителів населених пунктів області на необхідність дотримання правил поводження з побутовими відходами у смугах відводу автомобільних доріг, на узбіччях, зупинкових майданчиках та у місцях відстою автотранспорту.