Черкаською обласною прокуратурою за наслідками спеціального (заочного) досудового розслідування  затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно особи за фактом участі в діяльності терористичної організації «Луганська народна Республіка».

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Досудовим розслідуванням встановлено, що місцевий житель, перебуваючи на території Луганської області, яка тимчасово підконтрольна представникам терористичної організації «Луганська народна республіка», з березня 2020 року проходить «військову службу» на посаді «командира взводу» одного з незаконних збройних формувань «Луганської народної республіки», чим приймає участь та сприяє діяльності вказаної терористичної організації.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України вказану особу оголошено в розшук та стосовно нього судом надано дозвіл на його затримання.

Дії останнього кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Санкція статті передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.