22-річна уманчанка Юлія Юрійчук стала справжнім відкриттям Кубку України пам’яті Юлії Рябчинської з веслування на байдарках і каное.

Не маючи в активі міжнародних нагород, готуючись тільки в України, вона відібралася в збірну України на Олімпіаду в Токіо-2020 і витримавши конкуренцію з боку більш досвідчених спортсменок стала справжнім відкриттям Кубку України-2021, передає ChesnoNews з посиланням на УманьNews.

Нині Юлія представляє Київську область, але перші «кроки на воді» зробила в Умані на Осташівці, будучи вихованкою Уманської ДЮСШ. Тренував її з дитинства Володимир Іщенко, завжди підтримувала мама, і її роль у цій перемозі Юлія вважає дуже значною.

Для Юлії це взагалі була перша медаль в олімпійських видах в одиночці у національних змаганнях серед «дорослих».

─ Я дуже здивована, ─ відзначила Юлія в інтерв’ю пресслужбі ФКУ. ─ Так, я очікувала на гарний результат, але він перевершив мої сподівання. Також здивовані і мій тренер Юрій Чичкан, з яким я проводила підготовку, і мої близькі. Так, я планувала потрапити в першу п’ятірку, але вийшло навіть краще.

За підсумками Кубку України пам’яті Юлії Рябчинської визначилися веслувальники, які візьмуть участь в європейській кваліфікації на Олімпійські ігри, яка відбудеться в Сегеді (Угорщина) 12─13 травня. Підготовка до олімпійського відбору пройде на базі в Обухові. Остаточний склад учасників збірної України, які візьмуть участь в Кубку світу Сегеді (14-16 травня) стане відомий найближчим часом.