Нещодавно фахівці відділу взаємодії з роботодавцями Городищенської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості спільно з інспекторами праці Управління Держпраці у Черкаський області провели інфораційно-роз’яснювальну роботу щодо легалізації зайнятості населення серед підприємців Городищенського району.

Про це інформує Городищенська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Проблема легалізації праці в Україні залишається актуальною. Для запобігання типових порушень, коли роботодавці малого та середнього бізнесу не укладають трудові договори з найманими працівниками і було проведено відповідну інформаційну роботу.

Виплачуючи заробітну плату неофіційно, в «конвертах», роботодавець позбавляє свого працівника права на основну та додаткову відпустки, оплату лікарняного, дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, допомогу у разі настання безробіття, гарантій за колективним договором, соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та на пенсійне забезпечення.

«Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що їх очікують ризики, пов’язані з захистом своїх трудових прав та соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин. Легалізація зайнятості населення, це вимога сьогодення. Знизивши ставку нарахування єдиного соціального внеску до 22%, держава зробила крок на зустріч бізнесу та очікує легалізації робочих місць та підвищення рівня заробітної плати», – відмічає директор Городищенської районної служби зайнятості Олександр Краснюк.