Днями директорка Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості Надія Коломієць побувала з робочим візитом у Межиріцькому старостинському окрузі Канівської міської територіальної громади. Директорка філії працювала у складі міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Про це інформує Канівська міськрайонна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Під час зустрічі з старостою Іваном Чупилкою обговорено результати співпраці за минулий рік та окреслено пріоритетні напрямки роботи на поточний.

Надія Коломієць презентувала послуги служби зайнятості та сучасні підходи щодо їх отримання, зокрема можливість онлайн–реєстрації в службі зайнятості за допомогою порталу державних послуг «Дія», а також розповіла про інші електронні сервіси служби зайнятості.

Керівниця міськрайонної філії поінформувала про ситуацію, яка склалася на місцевому ринку праці, актуальні та перспективні вакансії тощо. Крім того, мова йшла й про організацію громадських робіт на території старостинського округу, що можуть стати реальною підтримкою для безробітних громадян, а також допомогою у впорядкуванні територій населених пунктів.

Також члени міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення зустрілися з місцевими роботодавцями, провели інформаційно-роз’яснювальну роботу, надали консультації з питань трудового законодавства та зайнятості населення. Працівників та роботодавців поінформували про ризики не задекларованої зайнятості.

«Відповідні заходи ми плануємо проводити і надалі. Їх мета – сформувати свідоме ставлення громадян до офіційної трудової зайнятості, забезпечити неухильне дотримання вимог чинного законодавства, охорони праці та санітарно-епідеміологічних норм», прокоментувала Надія Коломієць.