Атакуючий захисник «Оклахома-Сіті Тандер» та захисник національної збірної України Святослав Михайлюк підбив підсумки сезону-2020/2021 і поділився очікуваннями від виходу на ринок вільних агентів.

Про це інформує пресслужба Федерації баскетболу України, передає ChesnoNews.

“Всі в Оклахома-Сіті зробили мою адаптацію в команді легкою. Організація, тренерський штаб, гравці – все навколо мене полегшили процес вливання в колектив, щоб я міг грати і показувати найкращий баскетбол, став частиною команди.

Вважаю, що за три місяці в Тандер я зміг розкритися, оскільки показав здатність робити багато різних речей. Мій основний навик – кидок. Відштовхуюся від цього, але я не просто шутер, який стоїть на місці і кидає, я можу створити ситуації для партнерів по команді, приймати правильні рішення, жорстко грати в захисті і закривати свого суперника по позиції. Вважаю, що виріс у всіх аспектах гри в цьому сезоні, став більш універсальним гравцем. Виступ за Оклахому дуже допоміг мені в цьому процесі.

Всі в нашій команді неегоїстичні, ми граємо правильно. Всі намагаються прийняти правильне рішення з м’ячем.

Вихід на ринок вільних агентів? Приймаю як належне. У мене буде час подумати, але мені подобається бути тут. Подобається команда, місто, організація. Хоча всі знають, що НБА – це бізнес. Подивимося, що станеться. Будь що буде. Мені подобаються тренери, гравці і вся організація Тандер в цілому. До сих пір я відмінно вписувався в цю команду. Шей Гілджес-Александер – гравець рівня Матчу зірок. Він відіграв у НБА лише 2 роки, він продовжить прогресувати з кожним роком. Буде цікаво. Різниця між Оклахомою і Детройтом? Дві відмінні організації. Кожен з ентузіазмом виконує свою роботу”, – заявив Михайлюк.