Одним з ефективних методів щодо стимулювання роботодавців до створення робочих місць є компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування.

Про це інформує Уманський міський центр зайнятості, передає ChesnoNews.

Компенсація надається роботодавцю, який працевлаштував на нові робочі місця безробітних осіб за направленням служби зайнятості в розмірі єдиного соціального внеску щомісячно протягом одного року.

Про вагомість такої послуги свідчить зростання обсягів працевлаштування на нові робочі місця в місті Умань з отриманням відповідної компенсації.

Так, протягом минулого року за сприяння Уманського міського центру зайнятості шляхом надання компенсації працевлаштовані понад 20 безробітних осіб.

Найбільш активною категорією роботодавців, що охоче долучається до співпраці з міським центром зайнятості, є фізичні особи-підприємці, які нещодавно відкрили власну справу.

Так, приватний підприємець Роман Юрченко скористався цією послугою та працевлаштував на новостворені робочі місця 7 безробітних, які віднедавна працюють в піцерії  «PRONTO PIZZA».

Питання створення нових робочих місць не втрачає своєї актуальності, адже нові робочі місця – фундамент розвитку економіки кожної країни.

Уманський міський центр зайнятості закликає роботодавців, які планують збільшувати масштаби свого бізнесу, врахувати переваги такої послуги і долучитися до співпраці.