З метою надання всебічної допомоги щодо сприяння працевлаштуванню учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, фахівцями Христинівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості забезпечено надання повного комплексу соціальних послуг, зокрема, профорієнтаційних.

Про це інформує Христинівська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Задля повернення до трудової діяльності та соціальної адаптації учасників АТО/ООС проводяться семінари за участю представників територіального центру комплектування та соціальної підтримки та органів Міністерства у справах ветеранів. На заходах розглядаються питання працевлаштування та можливого навчання (перенавчання), обговорюються проблеми, що заважають пошуку роботи.

Крім того, фахівцями з профорієнтації проводяться профдіагностичні тестування із застосуванням тестових методик, що допомагають визначитись із професійним спрямуванням.

Профорієнтаційними послугами можуть скористатись як безробітні, так і зайняті особи, які бажають опанувати, або змінити професію.

Заходи із професійної адаптації, що проводяться фахівцями служби зайнятості, спрямовані на відновлення та вдосконалення професійних навичок і вмінь ветеранів Збройних Сил України, що дозволяє підвищити конкурентоспроможність осіб зазначеної категорії та є ефективним методом повернення до активної трудової діяльності.