Днями у Черкаському міському центрі зайнятості відбулись вебінари для учнів 8-х класів колегіуму «Берегиня» на тему «Інформаційна безпека дітей в інтернеті».

Про це інформує Черкаський міський центр зайнятості, передає ChesnoNews.

До проведення заходу були залучені регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Людмила Проценко та регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Юлія Черватюк.

Діти використовують інтернет для шкільного та позашкільного навчання. При правильному використанні мережа привчає до самостійного розв’язання задач, структурування великих потоків інформації, але учні не можуть реально оцінювати рівень достовірності й безпеки інформації, що містить на інтернет-просторі.

«На сьогоднішній день понад 60% дітей та підлітків щодня розмовляють в інтернет-чатах. Троє з чотирьох дітей, що працюють в режимі он-лайн, готові поділитися приватною інформацією про себе і свою сім’ю в обмін на товари і послуги. А кожна п’ята дитина щорічно стає мішенню зловмисників. Доступність інтернет-ресурсів для неповнолітніх диктує підвищені вимоги до якості, достовірності та безпеки інформації, що міститься в мережі» – розповіла пані Юлія.

Тож школярів ознайомили з правилами інтернет-безпеки та інтернет-етики.

«Захист дітей та молоді від негативних інформаційних впливів є одним із державних напрямів української державної політики в галузі освіти. Змістом державної політики у сфері захисту суспільної моралі є створення необхідних умов, які сприяють реалізації права на інформаційний простір, вільний від матеріалів, що становлять загрозу фізичному та інтелектуальному розвитку або морально-психологічному стану дітей та молоді» – зауважила пані Людмила.

У свою чергу, фахівці служби зайнятості розповіли дітям про офіційні інтернет ресурси з профорієнтації та про інші платформи для самоосвіти.