Днями в Золотоніській громаді відбувся захід з нагоди Міжнародного дня біженців, що припадає на 20 червня.

Про це інформує Золотоніська міськрайонна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Серед більш ніж 50 учасників були присутні представники міської ради, соціальних служб міста, правової допомоги, депутати, голова  ГО ромів «АМЕ РОМА» та радниця Агенства ООН у справах біженців.

До заходу долучилася профконсультант Золотоніської міськрайонної філії Надія Калініченко. Надавши вичерпну інформацію щодо послуг, які надає служба зайнятості актуальних вакансій на ринку праці, Надія Калініченко провела індивідуальні консультації з питань зайнятості та профорієнтації.

Голова ГО «АМЕ РОМА» Володимир Бамбула у своєму виступі звернув увагу на той фактор, що за останні десятиліття ромському громадянському суспільству та активістам вдалося досягти прогресу в галузі освіти та політичної участі. Є багато ромських інтелектуалів, політиків та правозахисників, які мужньо захищають права та покращують становище ромів в Україні.

«Ми вважаємо, що молоде покоління ромів, а також громадянське суспільство ромів є ключовим фактором, що сприяє покращенню ситуації в громадах, і тому ми закликаємо органи влади на всіх рівнях забезпечити простір для їх громадської та політичної участі у процесах прийняття рішень.
Роми є важливою частиною українського суспільства та багатої мультикультурної історичної спадщини країни», – наголоси Володимир Бамбула.

Зустріч відбулася у форматі діалогу, де кожен учасник мав змогу висловити свою думку та задати питання спікерам.