Драбівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості надає соціальні послуги трьом територіальним громадам, які утворені на території Драбівського району. З керівництвом громад підписано угоди про співпрацю з метою наближення соціальних послуг до клієнтів, створення системи оперативного і безперешкодного реагування на потреби місцевих жителів.

Про це інформує Драбівська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

За січень-травень 2021 року фахівці районної служби зайнятості надали 365 послуг жителям територіальних громад.

З початку року за сприяння Драбівської районної філії укомплектовано понад 463 вакансії від роботодавців Драбівської, Шрамківської та Великохутірської територіальних громад. Безробітні та пошукачі роботи працевлаштовані на такі посади, як: спеціаліст державної служби, соціальний працівник, соціальний робітник, кухар, водій, бібліотекар, адміністратор, молодша медична сестра, оператор котельні, прибиральник службових приміщень, підсобний робітник та  ін.

Більше 109 безробітних та пошукачів роботи взяли участь у роботах тимчасового характеру та громадських роботах з прибирання та благоустрою населених пунктів.

Питання організації громадських робіт актуальне для обох сторін, адже громада на умовах співфінансування отримує працівників для виконання робіт соціального спрямування, а клієнти районної служби зайнятості – додатковий дохід та тимчасову роботу.

«Головне завдання фахівців служби зайнятості – забезпечення безробітних мешканців громад підходящою роботою, а кожного роботодавця – кваліфікованими фахівцями, які сприяють розвитку громади», – відмітив директор Драбівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Валерій Хабло.