Депутат Черкаської міської ради Юрій Котолуп сповнений рішучості добитися  передачі державних очисних споруд,  які знаходяться у користуванні приватного підприємства «Азот», громаді міста Черкаси. Він  переконаний, що «Азот» не просто так не віддає об’єкт місту і перешкоджає у доступі на очисні споруди депутатській комісії.

– Питання передачі очисних споруд від «Азоту» громаді міста знову перенесено на наступну сесією міської ради. Звертаю увагу на те, що вартість послуги по прийому стічних вод при передачі очисних споруд до КП «Водоканал»  від приватного підприємства “Азот”, не зміниться у бік зростання, бо ціни встановлює НКРЄКП. І може зменшитись – при тому, що містяни не будуть залежними від  диктуючого умови приватного підприємства, зможуть здійснювати контроль за стоками у річку Дніпро які здійснюються через очисні споруди, модернізувати очисні споруди, та мати доступ на об’єкт для здійснення контролю за його діяльністю, – констатує депутат Черкаської міської ради  Юрій Котолуп. – Цілком ймовірно, що місту не віддають очисні споруди саме тому, що через них у Дніпро підприємство зливає шкідливі хімічні речовини. А перевірити це ми не можемо, оскільки, попри вимогу  депутатів, «Азот» відмовляє у доступі до очисних споруд, аби можна було переконатися, що ті споруди підприємство утримує  у належному стані та дотримується правил експлуатації.

Як ми всі пам’ятаємо,  питання передачі очисних споруд місту було підняте петицією, яка за кілька днів набрала необхідне число підписів –  отже, це питання хвилює людей. Чому ж воно не хвилює всіх депутатів, виходячи з того, що це об’єкт критичної інфраструктури та чому це питання, яке стільки разів піднімалося, так і не вирішено ?..

Очисні споруди – це питання безпеки містян, інтереси яких повинні захищати депутати – і служити їм, а не комерційним структурам, політичним партіям та олігархам, які фінансували їх  виборчі перегони. Адже це так логічно: в інтересах містян, прийняти на баланс комунального підприємства – щоб воно належало громаді –  державне майно, цілісний майновий комплекс критичної інфраструктури – і  абсолютно безкоштовно – вважає депутат Котолуп Юрій.

Оксана Савіцька