Професія «Машиніст (кочегар) котельні» є вельми затребуваною на ринку праці. Адже якою б не була економічна і соціальна ситуація в нашій країні, тепло в наших квартирах, будинках, лікарнях, школах повинно бути завжди.

Про це інформує Городищенська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Тож щоб до початку опалювального сезону підготувати кваліфіковані кадри Городищенська та Шполянська районні філії Черкаського обласного центру зайнятості на початку липня організували навчання за професією  машиніст (кочегар) котельні для 12 безробітних.

У ході навчання слухачі ознайомляться з будовою котельних установок, їх експлуатацією та ремонтом, правилами техніки безпеки та охорони праці.

Навчальний процес здійснюється на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Черкаський навчальний центр  Міністерства аграрної політики та продовольства України» під конкретні замовлення роботодавців. Замовниками навчання  є  Городищенська, Мліївська та Вільшанська тергромади.

Перед навчанням кожен безробітний пройшов профвідбір, щоб визначити особистісні здібності та професійні якості для оволодіння професією.

Всі слухачі після навчання будуть працевлаштовані на початку опалювального сезону.