Слідчі повідомили про підозру активісту та користувачу соціальних мереж в провадженні, порушеному за фактом незаконного збирання, зберігання та поширення конфіденційної інформації про особу, а також нанесення умисних легких тілесних ушкоджень. Чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

У червні до Черкаського відділу поліції звернулася місцева жителька. Вона заявила про те, що один із користувачів соціальної мережі розповсюдив її особисті дані.

У дописі автор вказав прізвище, ім’я, номер мобільного телефону, а також адресу місця проживання та роботи жінки. Вона просила видалити інформацію, та чоловік не відреагував на прохання.

Згодом, про оприлюднення в Інтернеті персональних даних заявила ще одна черкащанка. Жінка вказала, що автор посту розмістив відеодопис, який вона просила видалити, однак останній негативно відреагував на прохання і її дані залишив назагал.

Правоохоронці встановили, що користувач соціальної мережі отримав службову інформацію від працівників поліції. Відтак, було призначено внутрішню перевірку з метою встановлення розповсюджувача конфіденційної інформації про заявників та притягнення винних до відповідальності.

За місцем проживання чоловіка, який розповсюджував інформацію про приватне життя потерпілих, правоохоронці провели санкціонований обшук та вилучили: комп’ютерну техніку, мобільні телефони та планшети. Наразі речові докази перевіряються експертами ГУНП в Черкаській області, а також працівниками кіберполіції.

Слідчими Черкаського районного управління поліції, за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури, чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 182 (Незаконне збирання, зберігання та поширення конфіденційної інформації про особу) та за частиною 2 статті 125 (Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я) Кримінального кодексу України.
Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.