Відповідно до підписаної угоди про співпрацю з Тальнівською територіальною громадою, фахівці Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості створили в усіх селах громади віддалені робочі місця. Директор та фахівці Тальнівської районної філії систематично, за визначеним графіком, здійснюють робочі виїзди та консультують жителів в питаннях пошуку роботи.

Про це інформує Тальнівська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Так, нещодавно відбувся робочий візит до села Майданецьке, де фахівці районної служби зайнятості зустрілися з адміністратором сіл Майданецьке та Новомайданецьке Тетяною Драган.

Сторони обговорили нагальні питання населених пунктів та можливі шляхи їх вирішення за сприяння служби зайнятості. Також в розмові йшлося про здійснення спільних заходів з легалізації трудових відносин найманих працівників та місцевих роботодавців.

Також Світлана Савченко мала нагоду поспілкуватися зі старостою Михайлом Каперизом, який перебував з робочим візитом в селі Майданецьке, яке відноситься до його старостинського округу. У підпорядкуванні Михайла Володимировича 8 населених пунктів Тальнівської територіальної громади.

Окрему увагу, під час розмови з Михайлом Володимировичем, директор районної служби зайнятості, звернула на сприяння організації громадських робіт. Адже участь у таких роботах надає фінансову підтримку безробітним у період пошуку ними постійної роботи, а також є засобом переходу до постійного працевлаштування.

Водночас, провідний фахівець з питань зайнятості Тальнівської районної філії Ніна Іванченкова провела прийом жителів села Майданецьке Тальнівської територіальної громади. Усі охочі отримали консультації з питань підбору підходящої роботи, порядку реєстрації в службі зайнятості, можливості професійного навчання, участі у громадських роботах та роботах тимчасового характеру.

Також фахівець розповіла присутнім про ризики та негативні наслідки застосування незадекларованої праці. Громадяни, які прийшли на консультацію, були поінформовані про можливості реєстрації в службі зайнятості через портал «Дія» та запису на прийом до фахівців служби зайнятості за допомогою «Електронної черги».

До теми: на території села Майданецьке та Новомайданецьке провадять господарську діяльність такі сільськогосподарські підприємства, як: ПСП «Лідер», СТОВ «Колос», ФГ «Арні», СФГ «Обрій», СФГ «Перлина» та інші. Усі вони тісно співпрацюють з Тальнівською районною службою зайнятості. Лише з початку 2021 року на ці підприємства були працевлаштовані понад 50 безробітних. Крім цього, залучено близько 40 безробітних до робіт тимчасового характеру.