Північний апеляційний господарський суд м.Києва відновив процедуру банкрутства ПАТ “Черкасиобленерго” за позовом компанії “А/РТЕК”, що входить в орбіту екс-нардепа Дмитра Крючкова та поновив повноваження арбітражного керівника.

Про це інформує видання Обозреватель, передає ChesnoNews.

Рішення прийнято на підставі указу президента від 28.08.2021, яким скасовано приватизацію державних пакетів акцій енергетичних компаній.


Нинішній склад правління компанії сформований Фондом державного майна під керівництвом Дмитра Сенниченка, заступник якого, Денис Кудін, курує операційну діяльність підприємства. Крім того, останній займає керівні позиції у наглядових радах ПАТ “Центренерго”, ТОВ “Запорізький титано-магнієвий комбінат”, ПАТ “Одеський припортовий завод” та інших “блакитних фішок приватизації”, які, до того ж в результаті такого управління на даний час перебувають в стані неплатоспроможності.

Суттєві претензії до керівництва ПАТ “Черкасиобленерго” висуває Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, якою неодноразово було зафіксовано порушення законодавства в діяльності керівництва компанії.

Відносно посадових осіб ПАТ “Черкасиобленерго” органи СБУ, НАБУ та Національної поліції України здійснюють досудове розслідування у кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами привласнення сотень мільйонів гривень та заподіяння збитків компанії, що, однак, жодним чином не відбилося на кадровій політиці, яку реалізовує ФДМУ.